Annons
Nyheter

Sanders hoppas få möta påven

Demokraternas presidentaspirant Bernie Sanders hoppas få träffa påven Franciskus vid en konferens om sociala frågor och miljöfrågor i Vatikanen nästa vecka.(TT)
Publicerad 9 april 2016

Sanders sade att han var "väldigt rörd" över att bli inbjuden till konferensen Pontifical Academy of Social Sciences, som får honom att tillfälligt ta en paus från den hårdföra amerikanska presidentkampanjen.

Vatikanens talesperson Federico Lombardi meddelar dock att Sanders har bjudits in till konferensen men att det inte har något att göra med påven och att inget möte dem emellan är planerat.

Annons

"Stor, stor anhängare"

I New York sade Sanders i tv-kanalen MSNBC att han är en "stor, stor anhängare av påven".

Både han och påve Franciskus talar ofta om ekonomisk ojämlikhet och arbetarklassens svåra situation.

””

Han uppgav senare för reportrar att det fanns en "möjlighet" att han skulle möta påven, men bekräftade att inget var inplanerat.

””

New York-val snart

Bernie Sanders fru är katolik, och han har ofta uttryckt respekt för påve Franciskus och har ofta kritiserat de stora bankerna och miljardärernas stora inflytande.

””

Sanders skulle behöva vinna i primärvalen i New York nästa vecka för att ha en chans mot rivalen Hillary Clinton och ett möte med påven skulle kunna ge honom en knuff i den riktningen. Katoliker är den största religiösa gruppen i staten New York.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons