Nyheter

Schweizare röstar mot utländska spelsajter

En överväldigande majoritet ser ut att ge grönt ljus till att blockera utländska spelsajter i Schweiz, i en folkomröstning om lagförslaget. Drygt 70 procent av dem som deltagit i omröstningen har röstat för lagen, enligt beräkningar utifrån det preliminära resultatet.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

En överväldigande majoritet ser ut att ge grönt ljus till att blockera utländska spelsajter i Schweiz, i en folkomröstning om lagförslaget. Drygt 70 procent av dem som deltagit i omröstningen har röstat för lagen, enligt beräkningar utifrån det preliminära resultatet.

Det innebär ett stort nederlag för de motståndare till lagen som lyckades samla de 50 000 namnunderskrifter som krävs för att ställa en lagförändring inför folkomröstning. Kritikerna anser att lagen begränsar friheten på internet.

Landets regering lyfter dock fram lagen, som redan passerat parlamentets båda kamrar, som ett sätt att motverka spelberoende och justera lagstiftningen till en digital tidsålder.

Enligt de nya reglerna, som är planerade att träda i kraft nästa år, ska enbart kasinon och spelföretag som är registrerade i Schweiz tillåtas att verka i landet, såväl fysiskt som på internet.

TT