Annons
Nyheter

Slukade 70 varmkorvar på tio minuter

Joey "Jaws" Chestnut tryckte i sig 70 varmkorvar med bröd på bara tio minuter vid det årliga korvätarmästerskapet på Coney Island i New York.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

Joey "Jaws" Chestnut tryckte i sig 70 varmkorvar med bröd på bara tio minuter vid det årliga korvätarmästerskapet på Coney Island i New York.

Resultatet är inte bara nytt mästerskapsrekord utan också en revansch för den legendaren, som besegrades under fjolårets tävlingar efter en svit på åtta raka segrar. I år lyckades han bräcka sitt eget rekord från 2013 som då löd på 69 wienerkorvar med bröd.

Annons

Tävlingen tros ha ett sekel på nacken och hålls på USA:s nationaldag den 4 juli. Inför evenemanget, där tävlande brukar dränka in bröden med vatten för att blandningen ska glida lättare ner i svalgen, hade Chestnut tränat flitigt med övningspass på 35-70 korvar plus bröd åt gången samt massor av vätska för att hålla matsmältningsorganen i trim.

Förutom äran kan "Jaws" nu också kvittera ut nästan 340 000 kronor i vinstpengar. Samt ett juvelprytt senapsgult bälte som också föräras segraren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons