Annons
Nyheter

Slut på planerade strömavbrott

Efter månader av planerade strömavbrott har Venezuela nu slutat ransonera elen, rapporterar flera medier. Utöver den politiska och ekonomiska kris som präglar landet, har bristen på energi och vatten varit påtaglig de senaste månaderna.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

Efter månader av planerade strömavbrott har Venezuela nu slutat ransonera elen, rapporterar flera medier. Utöver den politiska och ekonomiska kris som präglar landet, har bristen på energi och vatten varit påtaglig de senaste månaderna.

För att klara energikrisen, som regeringen skyller på väderfenomenet El Niño, införde president Nicolás Maduro i april tvådagarsvecka för statligt anställda och planerade strömavbrott fyra timmar om dagen, samt ställde fram klockan en halvtimme för att bättre kunna utnyttja dagsljuset.

Annons

Subventionerade priser på el har bidragit till en elförbrukning som är bland regionens högsta, men torka har gjort att landets vattenverk gått på lågvarv.

Sedan regnsäsongen kommit i gång har dammarna fyllts och Maduro hävdar enligt nyhetsbyrån Reuters att vattenverket Guri nu fungerar normalt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons