Annons
Nyheter

Tredje man misstänks för terrorplan

En tredje person anklagas formellt för att ha deltagit i terroraktiviteter med anknytning till en planerad attack i Frankrike, enligt belgiska åklagare. Terrorplanerna ska ha stoppats i och med att fransk polis grep den 34-årige Reda Kriket i Boulougne-Billancourt utanför Paris den 24 mars.(TT)
Publicerad 2 april 2016

En tredje person anklagas formellt för att ha deltagit i terroraktiviteter med anknytning till en planerad attack i Frankrike, enligt belgiska åklagare.

Terrorplanerna ska ha stoppats i och med att fransk polis grep den 34-årige Reda Kriket i Boulougne-Billancourt utanför Paris den 24 mars. I samband med gripandet beslagtog polisen automatvapen och sprängmedel. Reda Kriket är huvudmisstänkt för terrorplanerna.

Annons

Den nu gripne personen ska vara en belgisk man som namnges som "Y.A.". Sedan tidigare är två män i Belgien, en "Abedramane A" och en "Rabah N", gripna misstänkta för samma brott.

Måltavlan för den planerade attacken är oklar, säger åklagaren men mängden vapen som hittats gör att man är säker på att ha stoppat ett "extremt våldsamt" dåd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons