Annons
Nyheter

Nordkorea om Trump: "Obotligt sinnessjuk"

Nordkorea går till nytt angrepp mot USA:s president Donald Trump, som kommer att besöka Sydkorea under en Asienresa som inleds i slutet av veckan. Den statliga nyhetsbyrån KCNA beskriver Trump som "obotligt sinnessjuk" och en "kärnvapenkrigsgalning".(TT)
Publicerad 1 november 2017

Nordkorea går till nytt angrepp mot USA:s president Donald Trump, som kommer att besöka Sydkorea under en Asienresa som inleds i slutet av veckan. Den statliga nyhetsbyrån KCNA beskriver Trump som "obotligt sinnessjuk" och en "kärnvapenkrigsgalning".

Den amerikanske presidenten planerar av tidsskäl inget besök vid den hårt befästa gränsen mellan Sydkorea och Nordkorea under sin Asienresa. Däremot kommer han som första amerikanska president göra ett besök vid Camp Humphreys söder om Seoul, något som enligt en regeringskälla kommer att ge ett starkare budskap till de amerikanska soldaterna på plats.

Annons

Det är inte första gången det nordkoreanska styret höjer tonen mot Trump. I september hotade landets ledare Kim Jong-Un att "tämja den mentalt störde och senile amerikanen med eld".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons