Annons
Nyheter

Huvudbry efter kryptisk Trumpkommentar

USA:s president Donald Trumps kommentar i samband med en militär sammankomst om att tiden just nu är "lugnet före stormen" har satt igång en våg av spekulationer i Washington. Vad menar han egentligen? Var det ett skämt?(TT)
Publicerad 6 oktober 2017

Nej, det var inga förflugna ord av presidenten, enligt Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders. Trumps uttalande ska ses i skenet av hans filosofi att aldrig tala om detaljer, förklarar hon.

””

Iran eller IS?

Annons

Det var då som Trump hade överläggningar med toppskiktet bland amerikanska militärer under dagen. Inför kvällens middag med militärerna och deras respektive ställde presidenten och hans hustru Melania Trump upp sig för fotografering tillsammans med sina gäster.

””
””

Journalisterna fortsatte pressa på med frågor, och undrade om Trumps uttalande hade något med Iran eller terrorgruppen IS att göra.

””

Upprepar sina ord

Ytterligare en journalist lyckades återigen ropa en fråga om vad han menade.

””

Hela fredagen spekulerades det i olika amerikanska medier om vad presidenten egentligen hade menat med sitt uttalande, och när det blev tillfälle att fråga igen på eftermiddagen upprepade han bara sina ord:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons