Nyheter

Räddade efter natt i kabinbana

Ett trettiotal personer har nu fått fast mark under fötterna efter att ha tillbringat natten högt upp i luften i en trasig kabinbana i närheten av den franska alporten Chamonix. - Den sista timmen kändes väldigt, väldigt lång, säger en av de först undsatta till fransk radio.(TT)
Publicerad 9 september 2016

Kabinbanan, som är fem kilometer lång och går mellan Aiguille du Midi och Pointe Helbronner på den italienska sidan av gränsen, fastnade vid 17.30-tiden i torsdags när kablarna trasslade ihop sig på grund av kraftiga vindar, enligt fransk tv.

Drygt 100 personer fanns ombord när kabinbanan stannade men 77 personer kunde under kvällen räddas bland annat med hjälp av helikopter. De som fortfarande var fast, bland annat ett tioårigt barn, hade tillgång till filtar, vatten och nödproviant i kabinerna, som var och en rymmer fyra personer.

Under natten hade polis och räddningspersonal kontakt med de personer som var fast i kabinerna och gjorde försök att nå dem.

””

Strax före klockan åtta på fredagsmorgonen meddelade Mathieu Dechavanne, chef för företaget som kör kabinbanan, att den åter var i drift.

””

TT