Nyheter

Utbredda trakasserier i brittiska parlamentet

En av fem anställda vid det brittiska parlamentet har antingen varit med om eller bevittnat sexuella trakasserier det senaste året. Det framgår av en rapport som tagits fram av en panel med jurister och representanter från de brittiska partierna.(TT)
Publicerad 8 februari 2018

En av fem anställda vid det brittiska parlamentet har antingen varit med om eller bevittnat sexuella trakasserier det senaste året. Det framgår av en rapport som tagits fram av en panel med jurister och representanter från de brittiska partierna.

Dessutom uppger var tredje, nära hälften av dem kvinnor, att de har mått dåligt till följd av mobbning och andra typer av icke-sexuella trakasserier under samma period.

För att komma till rätta med problemen föreslår panelen en rad åtgärder, däribland en ny uppförandekod och en ny typ av konfidentiell och oberoende klagomålshantering.

Rapporten bygger på vittnesuppgifter från nära 1 400 personer. Vittnesmålen började samlas in i samband med att larm om trakasserier och mobbning i det brittiska parlamentet flödade in efter att Harvey Weinstein-skandalen hade briserat.

TT