Nyheter

Våldsamt i Jerusalem två dagar i rad

Muslimer och israelisk polis drabbade på måndagen samman vid moskén al-Aqsa i Jerusalem för andra dagen i rad. Smällar hördes inifrån området och flera muslimer barrikaderade sig inne i moskén. Jordaniens kung Abdullah har varnat Israel för att "provokationerna" kan påverka ländernas förhållande.(TT)
Publicerad 14 september 2015

Muslimer och israelisk polis drabbade på måndagen samman vid moskén al-Aqsa i Jerusalem för andra dagen i rad. Smällar hördes inifrån området och flera muslimer barrikaderade sig inne i moskén. Jordaniens kung Abdullah har varnat Israel för att "provokationerna" kan påverka ländernas förhållande.

Det judiska nyåret inleddes på söndagen och avslutas på tisdag kväll. Moskén är en av islams heligaste platser men området är även viktigt för judar. Det har länge varit konflikter om platsen, bland annat eftersom judar inte får be på området.

Enligt israelisk polis greps fem personer vid moskén och fyra efter skärmytslingar i Jerusalems gamla stad. Polisen sköt chockgranater medan de slog och sparkade mot demonstranter och journalister för att trycka tillbaka dem.

TT