Annons
Nyheter

Verbala påhopp från Nordkorea

Sydkoreas president Park Geun-Hye fick ta emot rejält med verbala påhopp från Nordkorea under fredagen, då hon bland annat kallades en "ond kvinna utan motstycke", som vill ha krig.(TT)
Publicerad 8 april 2016

Uttalandet gjordes efter att Park deltagit i ett toppmöte i Washington, där USA:s president Barack Obama stod värd, och där bland annat Nordkoreas kärnvapensatsningar kritiserades.

En talesman för nordkoreanska Kommittén för fredlig återförening av Korea sade att Parks uppträdande liknade "ett epileptiskt anfall av en föraktlig och konfrontativ galning".

Annons

Nordkoreas statliga medier har också använt sig av liknande verbala attacker på Park, med grovt och ofta sexistiskt språk och dömt ut hennes kompromisslösa ställningstagande mot Pyongyang.

Enligt uttalandet är Park "den värsta dumskalle, okunnig om hur världen går runt".

"Den makalöst onda kvinnan har fått relationerna mellan nord och syd i ett totalt dödläge och har ökat risken för krig", stod det i texten som publicerades av den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Uttalandet är i sin version på det koreanska språket ännu hårdare formulerat och kallar bland annat Park för "Obamas prostituerade" som har sålt koreanska nationella intressen till utlandet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons