Annons
Nyheter

Yngsta kvinnan terrordömd i Storbritannien

En 18-åring har fått livstidsstraff och blivit den yngsta kvinnan som dömts för terrorbrott i Storbritannien. Hon kommer att få sitta minst 13 år i fängelse och döms för att ha planerat en attack i London tillsammans med sin mamma och syster.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

En 18-åring har fått livstidsstraff och blivit den yngsta kvinnan som dömts för terrorbrott i Storbritannien. Hon kommer att få sitta minst 13 år i fängelse och döms för att ha planerat en attack i London tillsammans med sin mamma och syster.

Polisen avlyssnade samtal mellan de tre när mamman och systern körde runt i London i april i fjol och planerade attacken. Dagen därpå köpte de tre köksknivar i en butik i Wandsworth i sydvästra London.

Annons

Nyligen dömdes också den 22-åriga systern till livstid, och ska sitta minst 16 år i fängelse. Den 44-åriga mamman dömdes till elva år och nio månaders fängelse.

Den dömda 18-åringen var 16 år när hon kom i kontakt med en brittiskfödd man som stred för terrorgruppen IS och de diskuterade giftermål. Men när hon misslyckades med att ta sig till honom i Syrien beslöt hon sig i stället för att utföra en attack i Storbritannien.

Mannen dödades senare i Syrien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons