Nyheter

Skruvat och platt

Nyheter • Publicerad 9 mars 2010

Helgens tv: För min del hann jag både med den nya danska dramaserien Livet på Laerkevej och den fullständigt fascinerande filmen Catch me if you can på femman (ibland är det helt ok med reklam!) trots att programmen började samtidigt. DiCaprio hade en roll som klippt och skuren för honom. Med sitt oskyldiga pojkaktiga ansikte bedrog han en hel vuxenvärld. Den danska serien bådar mycket gott, även om den känns mer skruvad än tidigare visade dramaserien Sommer.

Allt annat än skruvat är det på Saltön som drog igång sin andra säsong igår. Ett märkligt, plågsamt bottennapp i svenst tv-historia. Men det går inte att låta bli att titta, fast karaktärerna inte känns speciellt trovärdiga.

Och så drog ju Det kungliga bröllopet i gång med Ebba von Sydow som programledare. Första avsnittet var en enda lång sändning från det berömda bröllopet 1976. Vi får väl hoppas att Victoria slipper släpet iallafall.

Rapport levererade en briljant och konsekvent sändning igår. Kvinnors framgångar löpte som en röd tråd genom sändningen Internationella kvinnodagen till ära. Det var bra jobbat.

Katarina Sootalu
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.