Annons

Birgersson (C) om skolan: ”På sätt och vis har det inte blivit bättre”

Centerpartisterna Victoria Birgersson och Frida Sundqvist Hall förde lärarnas politiska talan när det stormade inom skolan förra året. De krävde förändring. Birgersson ser nu fram emot en omstart vid valet och ett nytt sätta att jobba.
– Att ha en dialog och en öppenhet är självklart, säger hon.
Uppvidinge • Publicerad 14 augusti 2018
Viktoria Birgersson och Frida Sundqvist Hall (C) stöttar lärarna under turbulensen.Foto: Arkivbild

Victoria Birgersson och Frida Sundqvist Hall från Centerpartiet tog lärarnas sak i sina händer i december i fjol. Då hade hon varit på gymnasieskolan i Åseda och fått information från personalen att situationen inte förbättrats från sommaren. När Smålandsposten pratar med Victoria Birgersson nästan nio månader efter skrivelsen lämnades in berättar hon att det fortfarande behöver ske förbättringar.

– På sätt och vis har det inte blivit bättre. Men det stormar inte lika mycket längre men självklart måste vi se över vår personalpolitik och se till våra individer, säger Victoria Birgersson.

Annons

Varför har det inte blivit bättre i skolan?

– Det har jag inget svar på.

– För att svara rent krasst så är det mycket som hänger ihop. Man måste kunna börja om från början och se till helheten.

Victoria Birgersson ser fram emot valet. Hon tycker det behövs en omstart inom skolan.

– Varje val blir en omstart och ett skäl att se över. Nya personer i nämnderna och kanske en ny nämndstruktur. Ett val är alltid en brytpunkt eller en nystart.

Varför tog du lärarnas parti i skolfrågan?

– Jag såg det som det enda rätta att göra. Jag tyckte att man skulle lyssna, säger Victoria Birgersson.

– Det är vägen fram att lyssna. Jag jobbar med samverkansfrågor i mitt vanliga jobb. Att ha en dialog och en öppenhet är självklart. Målet måste vara att vi ska ha Sveriges bästa skola. Det finns inget annat mål som vi ska kunna ha.

Karl-Magnus LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons