unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nytt högteknologiskt bolag ska ge liv i glesbygder

A-Plast kan plast och Wip Industries kan automation. Nu slår de båda bolagen samman sina styrkor och bildar A-Wip Ab.
– Vi startar ett konkurrenskraftigt team på världsmarknaden, säger Alexander Blad på A-Plast.
Lintex gamla lokaler i Fröseke får snart nytt liv. Innan sommaren är över hoppas de båda företagsledarna på A-Plast och Wip Industries att A-Wip har fått sin första order.
Lintex gamla lokaler i Fröseke får snart nytt liv. Innan sommaren är över hoppas de båda företagsledarna på A-Plast och Wip Industries att A-Wip har fått sin första order.
Foto: Alexander Blad

Blad och Olsson bildar A-Wip ihop

De båda företagsledarna Alexander Blad på A-Plast Gruppen och Rickard Olsson på Wip Industries bildar ett nytt gemensamt produktionsbolag, A-Wip Ab.

De båda företagen är en ”perfect match”, menar Alexander Blad. A-Plast kan plast på sina fem fingrar och Wip Industries är långt framme när det gäller högteknologiska lösningar.

– Tanken är att bygga upp en verksamhet med en extremt hög automatisering, där alla delar från kundorder till tillverkning, lager och fakturering kommer vara automatiserade, säger Alexander Blad.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Planer att bilda ett nytt bolag placerat i Uppvidinge har funnits hos de båda företagarna ett tag. Alexander Blad och Rickard Olsson har letat efter en lämplig lokal. Nu är sökandet över och de står redo att dra igång, i Fröseke.

Alexander Blad, vd A-plast i Älghult.
Alexander Blad, vd A-plast i Älghult.
Foto: Annika Niquet

– Vi har ambitioner att anställa många och bli en levande fabrik. Vi har också en dröm att det ska ge liv och rörelse åt Fröseke, säger Alexander Blad till Smålandsposten.

Att starta ett företag mitt i corona-krisen är inget som Alexander Blad tvekar över. Att kunna komma med en positiv nyhet i dystra tider känns bra, men det också gynnsamt att rekrytera nu, uppger han.

– Kriser skapar också möjligheter. När produktionen generellt går ner på många företag finns arbetskraft tillgänglig.

Wip Industries finns i Åseda. Älghultsföretaget A-Plast köpte upp Alstermoföretaget Talent Plastic för något år sedan, och verkar i båda orterna. Att de nu ska bygga upp en produktion i Fröseke är ett strategiskt beslut, uppger Blad.

– Det är en smart placering för oss, dels med närhet till Älghult och Alstermo, där jag befinner mig. Men är också i närheten av Nybro, Alsterbro och Orrefors.

I Fröseke med omnejd är det glesare mellan industrier än i andra delar av kommunen. Det ska gynna rekryteringen, tänker de. Ett högteknologiskt bolag ska attrahera kompetens i området, även i grannkommuner som vetter mot Kalmar.

– En ny industri kan locka duktiga medarbetare, uppger Blad.

Vilka kunder vänder ni er till?

– En kund som har tröttnat på lågkostnadsländer och vill ta hem sin produktion, fortsatt till ett bra och konkurrenskraftigt pris och snabba lösningar, säger Alexander Blad.

– Vi ser goda möjligheter att kunna konkurrera med produktioner som man kanske vanligtvis förknippar med Asien idag, säger Rickard Olsson, som ser fram emot bolagsstarten:

– Det här kommer garanterat bli en spännande och rolig resa.

De har köpt Lintex tidigare lokaler med 5000 kvadratmeter yta. Nu väntar en uppfräschning av lokalerna under våren. Bolaget hoppas de är igång innan sommaren är slut.

Rickard Olsson,  Wip Industries.
Rickard Olsson, Wip Industries.