Annons

Flera föreningar fixar aktiviteter för unga

Skidskoåkning, bio och innebandy, sportlovsveckan börjar i?dag. I Uppvidinge har flera föreningar satsat på olika aktiviteter för ungdomar.
Uppvidinge • Publicerad 17 februari 2014

Uppvidinge kommun har inte något speciellt program för sportlovsveckan när ungdomarna är lediga, men en hel del föreningar har aktiviteter under veckan. Ishallen i Åseda har till exempel öppet för allmänhetens åkning både med och utan klubba måndag till lördag vid olika tider. Även Lenhovda ishall kommer hållas öppen extra under veckan. Hälsans hus i Åseda har även de öppet hela veckan för den som känner sig sugen på att simma och Lenhovda VBK satsar på innebandy för ungdomar från 13 års ålder under tisdag, torsdag och fredag.

– Vi tänkte att man ska kunna ta med sig sina kompisar och spela några timmar innebandy, det ska bli roligt att se hur många som kommer. Dessutom så kommer vi även bjuda in flyktingungdomar att vara med och spela, säger Harald Fredriksson kassör och tränare i Lenhovda VBK.

Annons

Även hästsportklubben i Lenhovda kommer anordna några extra aktiviteter utöver sitt vanliga schema.

– Det blir bland annat på onsdag att man kan testa på en dag i stallet, då kommer man få se hur det är att ha en häst som att mata dem, mocka och släppa ut dem i hagen. Det är för att ungdomarna ska se vad som händer vid sidan av ridlektionerna, hur det fungerar att ha en häst, säger Annelie Fermskog, ridskolechef på Lenhovda hästsportklubb.

Förutom sportaktiviteter så finns det även möjlighet att gå till en av biograferna i Uppvidinge kommun under sportlovsveckan. Filmer för olika åldrar visas bland annat i Folkets hus i Fröseke, Norrhult och Åseda.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons