Ingen ersättning trots överskott

En person som arbetar ideellt med anhörigvården i Uppvidinge kommun har nekats reseersättning när hon skjutsat en kollega. Personen ifråga undrar nu hur det kan saknas pengar när kommunen har ett överskott på många miljoner kronor.
Uppvidinge • Publicerad 18 december 2012

Det finns i Uppvidinge kommun en grupp som på ideell basis arbetar med stöd till anhörigvårdare.

En av dem som står för det praktiska arbetet i gruppen har med egen bil hämtat en anhörigvårdare som inte kunnat ta sig till en träff. Personen ifråga har betalat kostnadsersättning för resan tur och retur, men bilen fick ju rulla samma sträcka tur och retur två gånger, först för att hämta, och sedan för att lämna. För extrasträckorna begärde den ideellt arbetande ersättning från kommunen men fick besked att inga pengar fanns.

I ett brev till kommunen skriver personen till kommunalrådet Åke Carlson (C): ”Som du kanske förstår undrar jag hur det är möjligt när jag i tidningen läser att kommunen i år har ett överskott på cirka 27 miljoner kronor. Kan man då inte ha råd att betala ersättning för den kostnad som uppkommer vid hämtning och återtransport? För egen transport till och från träffarna har aldrig ersättning begärts.”

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.