Kajsa och Robin bästa talangerna

Visst finns det talanger i Åseda.
Den bästa för dagen heter Kajsa Nilsson, 20.
– Det här känns jättekul. Jag trodde inte vi skulle vinna, säger hon.
Uppvidinge • Publicerad 14 juni 2010
Adam Szegedi, 11, gjorde juryn i talangjakten mållös när han sjöng det irländska bidraget till Eurovision Song Contest ?It?s for you?. ? Jag sjunger mycket och jag vill fortsätta med det när jag blir stor, säger han efter allt beröm.
Adam Szegedi, 11, gjorde juryn i talangjakten mållös när han sjöng det irländska bidraget till Eurovision Song Contest ?It?s for you?. ? Jag sjunger mycket och jag vill fortsätta med det när jag blir stor, säger han efter allt beröm.Foto: Filip Sjöfors
Syskonen Ines, 9, Kamilla, 12, och Amalie Hissan, 14, från Växjö åkte till Åsedadagen för att tävla i talangjakten. Alla hade var sitt uppträdande. ? Vi är med i de tävlingar som vi får en chans att vara med i, säger Kamilla Hissan.
Syskonen Ines, 9, Kamilla, 12, och Amalie Hissan, 14, från Växjö åkte till Åsedadagen för att tävla i talangjakten. Alla hade var sitt uppträdande. ? Vi är med i de tävlingar som vi får en chans att vara med i, säger Kamilla Hissan.Foto: Filip Sjöfors
Kajsa Nilsson, 20, från Åseda och hennes pojkvän Robin Svensson, 18, vann talangjakten som inledde Åsedadagen. ? Det här känns jättekul, säger hon efter vinsten. Foto: Emilia Lindahl
Kajsa Nilsson, 20, från Åseda och hennes pojkvän Robin Svensson, 18, vann talangjakten som inledde Åsedadagen. ? Det här känns jättekul, säger hon efter vinsten. Foto: Emilia LindahlFoto: Lennart Ernstsson
ÅKARBRASA Visst värmde showen i Stationsparken under Åsedadagens inledning. Men en åkarbrasa sitter aldrig fel när vindarna tar i under en sval junidag. Foto: Filip Sjöfors
ÅKARBRASA Visst värmde showen i Stationsparken under Åsedadagens inledning. Men en åkarbrasa sitter aldrig fel när vindarna tar i under en sval junidag. Foto: Filip SjöforsFoto: Filip Sjöfors
Dags för det årliga ankracet i Badeboda ån. Försäljningen går hyfsat bra, enligt försäljarna Agnes Petersson, Kajsa Ahlqvist och Sara Modig som lockar med en anka. Gillis Karlsson nappar. ? Jag har stora förhoppningar, säger han.
Dags för det årliga ankracet i Badeboda ån. Försäljningen går hyfsat bra, enligt försäljarna Agnes Petersson, Kajsa Ahlqvist och Sara Modig som lockar med en anka. Gillis Karlsson nappar. ? Jag har stora förhoppningar, säger han.Foto: Filip Sjöfors

Kajsa Nilsson och hennes pojkvän Robin Svensson, 18, från Tingsryd vann talangjakten som inledde festligheterna på Åsed­a­dagen i lördags.

De gjorde en egen tolkning av singer-songwriter-stjärnan Regina Spektors hit ”The Call”.

Hon sjöng och han ackompanjerade på gitarr.

Det gick hem hos juryn.

– Du har ett bra register, konstaterade juryn om Kajsa Nilssons röst.

Å andra sidan är hon ingen nybörjare direkt. I fredags tog hon examen efter att ha gått tre år på Katedralskolans estetiska program i Växjö. Inriktning? Sång så klart.

Och talangvinsten ger mersmak.

– Det var så kul att stå på scen. Det kommer jag hålla i så mycket jag kan. Vi ska spela in lite låtar i Robins hemmastudio så får vi se om vi får några uppdrag, säger Kajsa Nilsson.

Sedan öser hon beröm över de andra bidragen också.

– De var jätteduktiga.

Talangjakten är ett nytt inslag i familjefesten. Riktigt lyckat, recenserar Evald Strandberg som är ordförande i Offensiva Åseda.

– Ja, det här måste vi vara nöjda med, säger han och tycker att starten på dagen har blivit över förväntan med tanke på vädret.

Vindbyarna river och sliter i ekarna i Stationsparken i centrala Åseda och hem­bygdsföreningens våfflor skulle flyga till väders om de inte höll i tallrikarna.

– Annars blir det frisbee av det, ropar Berit Gustavsson bakom ett av våffeljärnen i ett försök att göra sig hörd i vinden.

Under festligheterna i Stationsparken utsågs hockeyprofilen i Åseda IF, Torgny Magnusson, till årets hedersknyffel. Kexholm SK fick utmärkelsen årets förening.

Och sedan fortsatte festen – långt in på natten.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.