Annons

Korpen går vidare med ansökan om mötesplats

Korpen i Åseda går vidare med sin ansökan om bidrag till en ny mötesplats för ungdomar i Åseda.
Uppvidinge • Publicerad 28 februari 2012
Åsa Andersson och Korpen går vidare med en ansökan.
Åsa Andersson och Korpen går vidare med en ansökan.Foto: Stewe Jonsson

Förra veckan hölls ett informationsmöte, och när man kunnat summera intrycken därifrån har Korpen bestämt sig för att gå vidare med en ansökan till Allmänna arvsfonden.

-Mycket är ju avhängt vad utfallet blir av en sådan ansökan, när det gäller resurser, säger Åsa Andersson, som är en av de drivande bakom projektet.

Annons

Dialogen med kommunen fortsätter också.

-Kommunen har ju sagt att det inte finns några stora resurser till det här, men min tanke är ju att man kanske kan hitta redan befintliga resurser. Kan vi använda lokaler kvällstid som dagtid används till något annat? Det är ju ett exempel, säger Åsa Andersson.

Vid mötet deltog ett 20-tal personer, allt från politiker till ungdomar. I gruppen fanns bland andra också några allmänt engagerade Åsedabor, som visade intresse för projektet utan att ha koppling till kommunorganisation eller föreningsliv.

Projektet, vars arbetsnamn är En mötesplats för alla, riktar sig till alla barn och ungdomar. Det finns en klar ambition att man i projektet ska vara extra uppmärksamma på utsatta grupper av barn och unga; de med funktionshinder, de från andra kulturer och de som drabbas av könsstereotypa föreställningar.

Det är barnen och ungdomarna själva som ska få bestämma hur aktiviteterna ska se ut. Projektet ska utgå från Barnkonventionens riktlinjer och man ska i praktiken ta vara på barnperspektivet.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons