Annons

41-årings skador allvarliga men ej livshotande

Strax innan klockan 18 på fredagen kolliderade en personbil och en lastbil på riksväg 23, vid infarten till Åseda i Uppvidinge kommun. En 41-årig man blev allvarligt skadad.
Åseda • Publicerad 6 oktober 2017 • Uppdaterad 9 oktober 2017
Under tiden räddningsarbetet pågick var det helt stopp i trafiken.
Under tiden räddningsarbetet pågick var det helt stopp i trafiken.Foto: Carl Carlert

Enligt polisen ska personbilen ha kommit söder i från och svängt vänster in mot Åseda. I samband med det har personbilen kolliderat med lastbilen som kom norr ifrån på riksväg 23.

När räddningstjänsten, polisen och ambulansen kom till platsen satt föraren av personbilen, en 41-årig man fortfarande kvar.

Annons

– Föraren i personbilen har förts till Växjö lasarett med ambulans, men det är oklart hur skadeläget ser ut, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid Kronobergspolisen.

Vid 18.40-tiden var polisen fortfarande kvar på platsen under tiden bilen bärgades.

– Vi är kvar så länge bärgning av bilen pågår det har även varit stökigt på platsen i form av mycket bråte och olja som läkt ut. Så det har varit ett omfattande saneringsarbete, säger Fredrik Bratt.

Enligt polisen ska föraren av lastbilen ha klarat sig helt utan fysiska skador.

För tillfället är föraren av personbilen misstänkt för beteendebrott eftersom han inte har följt väjningsplikten.

Enligt en bulletin från Region Kronoberg på fredagskvällen ska den 41-årige föraren vara allvarligt skadad och han vårdas på intensiven på Växjö lasarett.

Senare under natten, genom en ny bulletin, visade det sig att skadorna inte var livshotande.

Den skadade 41-åringen, som opererades under lördagen, är nu misstänkt för rattfylleri samt vårdslöshet i trafik. Polisen har tagit blodprov från mannen men svaret från detta har ännu inte inkommit.

– Lastbilen var på väg söderut och den mötande personbilen körde norrut. Sedan svängde bilen vänster in mot Åseda mitt framför lastbilen och fordonen kolliderade, säger Fredrik Bratt vid polisens pressinformation till Smålands-Tidningen.

Enligt polisen var det en kraftig kollision.
Enligt polisen var det en kraftig kollision.Foto: Carl Carlert
Per JodeniusSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons