Man hotad till livet utanför bostaden

När bilen parkerats vid bostaden inne i Norrhult kommer en annan person från orten fram till föraren med en kniv i handen och hotar honom till livet.
Uppvidinge • Publicerad 2 augusti 2013

Det blir en kort ordväxling innan föraren och de familjemedlemmar som befunnit sig i bilen kan stiga ur och börja gå därifrån.

Mannen som utdelat hotet sätter sig då i sin egen bil som stått parkerad en bit därifrån, backar för att ta sats och kör sedan rakt in i den nyss parkerade bilen som studsar iväg flera meter.

Dramat utspelade sig på torsdagskvällen och den hotfulle mannen är nu misstänkt för olaga hot, vårdslöshet i trafik och olovlig körning eftersom han saknade körkort.

Mannen greps av polisen och fördes till Växjö för förhör där han medgav de faktiska omständigheterna och lämnade sin förklaring till varför han hade uppträtt hotfullt.

Åklagaren beslutade sedan att mannen skulle släppas i väntan på vidare utredning, men misstankarna mot honom kvarstår.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.