Annons

Mer pengar till barn- och ungdomsidrott

Uppvidinge kommun höjer aktivitetsbidragen till föreningar som har barn- och ungdomsverksamhet. Mest gynnas ryttarföreningarna av höjningen, de får 20 kronor per deltagaraktivitet i stället för tio.
Uppvidinge • Publicerad 19 december 2013

De statliga normerna för bidrag till barn- och ungdomsverksamhet har ändrat sina åldersgränser från 5-20 år till att gälla barn och ungdomar mellan 5-25 år. I Uppvidinge vill man i stället prioritera barn- och ungdomsverksamheten och därför behåller man de tidigare åldersgränserna på 5-20 år.

– Vi väljer i stället att höja summan för deltagaraktiviteterna, säger kultur- och fritidsutskottets ordförande, Peter Skoog Lindman (S).

Annons

Tidigare har föreningarna fått 4,50 kronor per deltagaraktivitet, den summan höjs nu till tio kronor. För särskilt kostnadskrävande aktiviteter som ridning blir det en höjning från tio kronor till 20 kronor.

– En höjning av bidragsnivåerna är motiverade, tycker kultur- och fritidschef, Annika Persson, som vill underlätta för föreningarna att rekrytera fler aktiva barn och ungdomar.

För Åseda Ryttarförening, som har 80 fast ridande varje vecka där majoriteten är ungdomar gör höjningen stor skillnad.

– Det betyder jättemycket för oss, det är en välkommen satsning från kommunen, säger föreningens ordförande, Lena Gustafsson. Vi är ju i en situation där vi måste ha både välutbildade hästar och välutbildad personal och det är kostnadskrävande.

Åseda Ryttarförening får också ett anordningsbidrag på 130 000 kronor för att rusta upp anläggningen. Bland annat ska de måla om fasaden, göra nytt staket runt utomhusridbanan och förbättra ventilationen i en del av stallet.

– Vi kommer också att kunna installera fiberbredband, det är bra både ur säkerhetsaspekt och när vi har våra tävlingar. Ridningen är en stor sport i kommunen och det känns som om kommunen satsar på den, och det är roligt.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons