Annons
Nyheter

Miljoner till arbete mot rasism och hatbrott

Regeringen stärker den nuvarande nationella planen mot rasism och hatbrott med 10 miljoner kronor per år från och med 2020. Pengarna ska bland annat gå till förebyggande arbete på nätet.
Politik • Publicerad 8 september 2019

Regeringen vill även stärka hbtq-personers rättigheter genom en handlingsplan som ska titta på utmaningar och åtgärder. 14 miljoner kronor tillförs per år från och med 2020, samt ytterligare 10 miljoner kronor per år mellan 2021 och 2022 som en tidsbegränsad förstärkning.

"När det blåser kalla vindar i samhället som utmanar alla människors lika värde måste vi både slå vakt om de framsteg som gjorts men ännu viktigare, ta nya steg framåt", skriver jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) i ett pressmeddelande.

Annons

Utöver 100 miljoner kronor till ideella kvinno- och tjejjourer, som redan aviserats, föreslås 10 miljoner kronor till arbetet mot mäns våld mot kvinnor. 45 miljoner kronor har även öronmärkts för arbetet mot hedersrelaterat våld och förtyck.

Samtliga förslag ligger i regeringens budget som presenteras den 18 september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons