Norrhults Stålgjuteri fick stororder värd 15 miljoner

Norrhults Stålgjuteri AB har tagit hem en stororder till ett norskt företag. Stålgjuteriet ska under en tvåårsperiod leverera produkter för 15 miljoner kronor.
Uppvidinge • Publicerad 22 augusti 2013

Det norska företaget finns inom offshore-/oljeindustrin. Ordern omfattar olika typer av förgreningsrör och Norrhults Stålgjuteri ska ta ansvar för allt från gjutning till färdigbearbetning och trycktestning av produkterna.

– Vi har stor erfarenhet, då vi under flera år levererat olika typer av förgreningsrör, säger Norrhults Stålgjuteris vd Stefan Korzonek.

– Samarbetet med den norska kunden har under åren utvecklats mycket positivt och vi är med och ger en omfattande teknisk support i vidareutvecklingen av produkterna.

Norrhults Stålgjuteri satsar numera på att kunna erbjuda helhetslösningar.

– Vi märker att fler och fler kunder ser nya möjligheter till att reducera kostnaderna genom allt från support till logistikfördelar. Att bara vara ett gjuteri har vi lagt åt sidan, nu handlar det om att leverera lösningar baserade på stålgjutgods, säger Stefan Korzonek.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.