Ny infart underlättar för företagen i Klavreström

Efter många års väntan får nu industrierna på Klarviksområdet en möjlighet att bygga ut. Den nya vägen är byggd och har tagits i bruk.
Uppvidinge • Publicerad 11 januari 2013
Tre hus har rivits för att bygga den nya tillfarten till industriområdet Klarvik som går vid sidan av industrierna.
Tre hus har rivits för att bygga den nya tillfarten till industriområdet Klarvik som går vid sidan av industrierna.Foto: 

En ny infart till industriområdet Klarvik i Klavreström har varit en förutsättning för att företagen på området ska kunna bygga ut. Vägen har planerats länge men aldrig blivit byggd. Hösten 2011 blev ärendet aktuellt igen och kommunfullmäktige beslutade då att skjuta till pengar.

Nu är vägen byggd och har börjat tas i bruk.

Jerker Blomqvist, vd på Klarvik AB, är nöjd.

– Vägen blev klar för knappt en månad sedan och vi tycker absolut att det blev som vi tänkt.

Trafiken ska i fortsättningen gå utanför industriområdet men än så länge finns den gamla vägen finns kvar. Tanken är att den ska spärras av för att företaget så småningom ska kunna bygga ut över den gamla. Men enligt Jerker Blomqvist är det inte något datum satt för någon utbyggnad.

– Det är inte aktuellt just nu och kommer i så fall att handla om att bygga ihop fastigheterna.

Klafreströms stålgjuteri, som ligger i bortre kanten av området, har sin fastighet direkt i anslutning till den nya vägen. Företagets vd, Dennis Bergström, tycker att det den nya infarten känns bra ur flera aspekter.

– Det betyder att vi får stora möjligheter att växa men framför allt är det positivt för säkerheten eftersom vi tidigare har haft all tung trafik inne på området där folk går mellan byggnaderna.

Klafreströms stålgjuteri har också planer på att växa och köpte i somras ett markområde av kommunen för att säkra framtida behov.

2,5 miljoner kronor har kommunen satt av för den nya infarten. Belysning saknas fortfarande plus asfaltering av vägen. Detta kommer att göras senare i vår.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.