Annons

Ny krögare hos Little Rock Lake i år

Little Rock Lake inleder ett samarbete med krögaren Nils Thuresson och Inamat, som kommer att driva restaurangen Inamat Fine Forest vid zip-linebanans base-camp i år.
– Det kommer vara en extra del av äventyret, där man kan plocka in fler smaker i vildmarksäventyret, säger parkchefen Peter Szabo.
Klavreström • Publicerad 11 mars 2019

I år har äventyrsparken Little Rock Lake valt att leja ut driften av restaurangen Fine Forest uppe vid base-camp till en utomstående krögare, Nils Thuresson som driver Inamat.

Samarbetet är redan inlett, och i april smyger Nils Thuresson i gång säsongen med att hålla helgöppet inför den officiella starten i påsk.

Utöver att driva restaurang är Nils Thuresson matbloggare och grundare av Facebook-gruppen Redig Mat. Han håller även i Grillskola för företag som vill ordna event för sina anställda. – Jag vill förmedla kunskap om mat, säger Nils Thuresson.
Utöver att driva restaurang är Nils Thuresson matbloggare och grundare av Facebook-gruppen Redig Mat. Han håller även i Grillskola för företag som vill ordna event för sina anställda. – Jag vill förmedla kunskap om mat, säger Nils Thuresson.Foto: Annika Niquet
Annons

Nils Thuresson har en bakgrund inom livsmedelsproduktion och lantbruk, och är också kock. Hos Inamat Fine Forest kommer man att kunna äta i stort sett enbart småländska råvaror, iallafall så långt som det är möjligt, där miljöaspekten och kvaliteten på råvarorna är en viktig del av verksamheten. Att hantera varje råvara med respekt och med kunnande, är också en av drivkrafterna för Nils.

– Jag har både kunskaper och förståelse för vad som krävs för att föda fram rätt kött, och jag köper råvaror, och särskilt utvalda djur direkt av lokala djuruppfödare, säger Nils Thuresson.

Byggandet av restaurang Inamat Fine Forest är i full gång. i april smyger verksamheten igång. Den officiella starten sker i påsk.
Byggandet av restaurang Inamat Fine Forest är i full gång. i april smyger verksamheten igång. Den officiella starten sker i påsk.Foto: Annika Niquet

Det primära restaurangköket kommer Nils ha utomhus där maten i huvudsak grillas eller röks, och är just nu under uppbyggnad. Restaurangen kommer att vara en del av äventyret i parken, men Nils ambition är att hålla en hög nivå på maten att också enkom passa matgäster.

– Avsikten är att du ska kunna äta en schysst middag hos mig, det är ingen lågpris utan är en premium restaurang, som jag kommer att driva, säger Nils Thuresson.

För Little Rock Lake handlar samarbetet om att vidareutveckla äventyrsparken.

– En anledning till att vi arrenderar ut restaurangdelen är att det är väldigt mycket jobb med att driva en restaurang. En annan är att vi har en snabbt växande verksamhet. Vi kände att det bästa valet var att släppa restaurangen till Nils, så våra gäster kan fortsätta få en väldigt bra och smakrik matupplevelse, och där vi kan lägga fokus på att uppgradera äventyren, säger Peter Szabo, parkchef på Little Rock Lake.

Att det just blev Nils Thuresson föll sig naturligt.

– Det är en herre som sysslar med väldigt miljöriktiga och lokala råvaror, som är helt i linje med vår strikta miljöpolicy, säger Peter Szabo.

Båda parter känner sig taggade inför att säsongen ska rulla igång, med helgöppet i april, och utökade öppettider i maj, för att dra igång för fullt under sommarmånaderna.

– Det känns jättebra. Jag känner att jag har ett stort stöd, och att man är taggade på att höja nivån på restaurangen rejält nu, säger Nils Thuresson.

– Det känns väldigt bra. Vi tror att det kommer ligga helt i vår linje, och kommer vara en extra del av äventyret, där man kan plocka in fler smaker i vildmarksäventyret, säger Peter Szabo.

Annika NiquetSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons