Annons

Nytt beslut ska tas om bygglovsavgift

Bygglovsavgiften för Åseda Eltjänst och Little Rock Lake ska beslutas igen i miljö- och byggnadsnämnden i januari. Därefter kan nya överklaganden göras.
Uppvidinge • Publicerad 24 december 2013

Smålandsposten skrev i?går om att två företag har överklagat bygglovsavgiften från kommunen. Ås­eda Eltjänst bygger nytt i Åseda och Little Rock Lake bygger en zipline-anläggning i närheten av Klavreström. Länsstyrelsen har i båda fallen valt att skicka tillbaka ärendena till kommunen eftersom det inte fanns något beslut från kommunen som gick att överklaga.

Enligt Karin Holst, chef på miljö- och byggnadsförvaltningen, har kommunen sedan i höstas lagt in bygglovsavgiften i besluten, detta gjordes inte tidigare och har inte gjorts i de här båda fallen.

Annons

När miljö- och byggnadsnämnden sammanträder i januari kommer ett nytt beslut om bygglovsavgiften att tas. Efter det är det möjligt för de båda företagen att på nytt överklaga till länsstyrelsen.

–?Om vi ska överklaga har vi inte tagit ställning till, säger Peter Mattsson, vd på Åseda Eltjänst. Vi har betalt bygglovsavgiften till kommunen.

–?Om det blir samma avgift kommer vi att överklaga igen, säger Jonas Grahn från Little Rock Lake.

Han hoppas dock att kommunen ska komma fram till en, vad han kallar, rimlig avgift.

– Vi har bra kontakt med många på kommunen och med byggnadsnämnden också, men jag tror att man kommit snett från början med bygglovsavgifterna. Det får inte bli så att bygglovsavgiften blir tio procent av byggkostnaden.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons