Personbil körde in i timmerlass

Bilföraren hade tur i oturen när han krockade med ett timmerlass. En av de längre stockarna tryckte ihop taket över honom.
Uppvidinge • Publicerad 19 januari 2013
Bilen blev kraftigt demolerad vid krocken med timmervagnen.
Bilen blev kraftigt demolerad vid krocken med timmervagnen.Foto: 

Det återstod bara skrot av personbilen efter krocken med det traktordragna timmerlasset, på riksväg 31. Hela fronten var intryckt och det gick att se hur en av stockarna på lasset hade tryckt in taket precis över förarplatsen.

Kupén var dock tämligen intakt i övrigt, men ratten var söndertryckt och föraren klagade över smärtor i bröstet innan han fördes med ambulans för vård.

Olyckan inträffade vid lunchtid på fredagen. Personbilen kom norrifrån, och körde strax före avfarten mot Dädesjö om ett par lastbilar. När föraren svängde in på höger körbana igen hamnade han bakom en traktor med timmersläp, och körde rakt in i detta.

I personbilen fanns inga passagerare, förare var ensam.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.