Annons

Politiker bjöd på önskesånger

Elsa Karlson fick höra sin favoritsång Jag har hört om en stad ovan molnen. Men sedan gav hon sångarna en uppgift som de gick bet på, som de flesta andra!
Uppvidinge • Publicerad 5 augusti 2010
Margareta Schlee, Willemo Carlsson och Bernt Björnberg sjöng både profana och andliga visor.
Margareta Schlee, Willemo Carlsson och Bernt Björnberg sjöng både profana och andliga visor.Foto: Stewe Jonsson
Elsa Karlsson fick höra sin favoritsång Jag har hört om en stad ovan molnen.
Elsa Karlsson fick höra sin favoritsång Jag har hört om en stad ovan molnen.Foto: Stewe Jonsson
De boende på Olofsgården i Åseda fick lyssna till önskesånger häromdagen.
De boende på Olofsgården i Åseda fick lyssna till önskesånger häromdagen.Foto: Stewe Jonsson

Till Olofsgården kommer det med jämna mellanrum sångare av olika slag, som underhåller med sånger från förr. Ibland får publiken önska sig sånger.

– Det är ingen som har kunnat sjunga Det står en stuga röd bland asp och lind, konstaterade Elsa Karlsson, sedan även trion Margareta Schlee, Willemo Carlsson och Bernt Björnberg gått bet.

Annons

Men nu ska det sägas att Elsa Karlsson inte var särskilt missbelåten för det. Hon hade ju fått höra sin absoluta favoritsång och en hel del andra gamla godbitar, såväl profana visor som andliga örhängen.

Ja, det blev till och med läge för lite allsång när de mest välbekanta sångerna framfördes.

Margareta Schlee och Willemo Carlsson är moderatpolitiker i Uppvidinge respektive Växjö, och sångarturnén i Uppvidinge är ett sätt att tala om att de finns, inför valet. Någon politisk agitation ägnade de sig inte alls åt.

– Jag brukar sluta med att fråga om det är något de vill skicka med oss. Oftast säger de att de vill att vi ska komma tillbaka. Men en gång när jag var i Älghult var det en person som sa; nu får du komma och sätta dig här och tala om varför ni tagit bort ålderdomshemmen, personen gillade inte förändringarna som lett till att fler och fler bor kvar hemma, förklarade Willemo Carlsson efter konserten i Åseda.

Hon tycker att det är riktigt roligt att åka runt på servicehusen i Uppvidinge - för även Lingården i Lenhovda, Solgården i Norrhult och Storgården i Älghult får besök.

– Jag älskar att sjunga!

Pastorsdotter som hon är lärde hon sig många andliga sånger utantill under uppväxtåren, och det har hon nytta av när det är önskesång annonserat.

Något mer främmande för just den repertoaren, men desto mer hemma på annat, är makarna Schlee och Björnberg, som båda har ett förflutet inom opera och operett.

Att publiken uppskattade trions framträdande, ja, det gick det inte att ta miste på.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons