GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rätten avslår vind-överklagan

Två personer hemmahörande i Uppvidinge kommun överklagar ett beslut gällande vindkraftverk som kommunfullmäktige fattade den 28 mars förra året. Men nu avslår förvaltningsrätten i Växjö överklagan.
Uppvidinge • Publicerad 14 januari 2018

Det var företaget Green Extreme AB som ansökte hos Länsstyrelsen i Kalmar om att bygga en gruppstation för vindkraftverk på en fastighet utanför Åseda. Länsstyrelsen ville att kommunen skulle yttra sig i frågan. Kommunen beslutade på ett fullmäktigesammanträde i mars 2017 att tillstyrka ansökan.

Men boende i närheten överklagade beslutet. De menade att beslutet endast angav två stycken vindkraftverk, men i Länsstyrelsens kungörelse framgick det att det var tre stycken, och ville därmed att kommunen skulle fatta ett nytt beslut. Dock vill kommunen inte godkänna överklagandet, eftersom underlaget som kommunstyrelsen och fullmäktige beslutat efter tydligt beskriver att det gäller två vindkraftverk.

Förvaltningsrätten i Växjö menar att det överklagande beslutet inte gäller bolagets ansökan om vindkraft, utan kommunens beslut att tillstyrka ansökan.

Förvaltningsrätten avslår en överklagan gällande vindkraftverk.
Förvaltningsrätten avslår en överklagan gällande vindkraftverk.
Foto: Lina Westman
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer