Annons

Säger ja till samarbete

Uppvidinge kommun vill sköta alkoholhandläggningen i ett samarbete med andra kommuner.
Socialnämnden anser att kommunen inte klarar av vare sig tillsyn eller service i egen regi.
Uppvidinge • Publicerad 17 december 2013
Samarbete kring utskänkningsfrågor.
Samarbete kring utskänkningsfrågor.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Uppvidinge kommun har tidigare fått kritik för att den inte klarat av att ha tillräcklig tillsyn av dem som beviljats serveringstillstånd. Socialnämnden har också varit medveten om att det varit svårt att upprätthålla servicen mot dem som söker eller redan har beviljats serveringstillstånd.

– Vi har haft en 20-procentig tjänst, som rent faktiskt kanske krävt 25 procents arbete. Men dels är det inte lätt att få kvalitet i arbetet när man också ska hålla på med så mycket annat, dels är det inte lätt att hålla servicen uppe när kompetensen bara finns hos en enda anställd. När den personen är ledig, sjuk eller har semester har vi ingen som kan svara på frågor, säger Thomas Lindberg.

Annons

Det var ledningsgruppen för samordning av länets hälso- och sjukvård som gav Växjö kommun i uppdrag att genomföra en utredning om en gemensam alkoholhandläggning i länet. Så här långt har Växjö, Tingsryd och Uppvdinge sagt ja till ett samarbete. Växjö kommun blir värdkommun för den gemensamma handläggningsorganisationen.

I?dag kostar alkoholhandläggningen cirka 150 000 kronor för Uppvidinge kommun. Med det nya upplägget kommer kostnaden att stiga till runt 215 000 kronor.

Stewe Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons