Annons

Särskolan blir kvar i Lenhovda

Kritik har kommit från föräldrar att elever i särskolan får merparten av sin undervisning i Lenhovda, i stället för som tidigare på Älghultskolan. Frågan har utretts men ingen förändring är på gång.
Uppvidinge • Publicerad 31 oktober 2012

Särskolan i Uppvidinge är förlagd till Lenhovdaskolan men eleverna har en del av undervisningen på Älghultskolan. Det här läsåret har eleverna fått färre undervisningstimmar på Älghultskolan och det har fått föräldrar att protestera. I Lenhovda finns inget högstadium men det finns i Älghult och eftersom alla elever i särskolan är i högstadieålder tycker föräldrarna att de borde få vara mer tillsammans med jämnåriga. Idag går eleverna 1,5 dag i veckan på Älghultskolan, tidigare gick de tre dagar i Älghult.

Barn- och utbildningsförvaltningen har träffat föräldrar, analyserat för- och nackdelar men gör ingen förändring i nuläget. En anledning är att lokalerna på Älghultskolan inte är anpassade för särskolans verksamhet. På Lenhovdaskolan finns möjligheter att dela upp gruppen efter behov och det finns hjälpmedel för funktionshindrade.

Målet är att särskolan ska kunna placeras i anslutning till en F-9-skola. Men den enda F-9-skolan är Åsedaskolan och där finns inga lediga lokaler. Barn- och utbildningsförvaltningen ska dock arbeta vidare med frågan och räknar med att ett förslag på hur särskolan ska kunna förläggas till en F-9-skola ska tas fram till läsåret 2015-2016.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons