Skolverket tar emot synpunkter

Skolverket ska bjuda in kommuner till dialogmöten. Uppvidinge kommun får nu lämna synpunkter och idéer på hur mötena ska gå till.
Uppvidinge • Publicerad 13 juni 2014

– Det är intressant och naturligtvis ska vi försöka delta i det här, säger Anders Käll, förvaltningschef, barn och utbildning i Uppvidinge kommun.

Än vet inte riktigt Anders Käll vad deras dialog­möten kan komma att handla om.

– På rak arm har jag inte så mycket synpunkter när jag läser förhandsinformationen. Skolverket vill ägna sig åt en punkt som vi har fått påpekande om från Skolinspektionen, det handlar om att öka likvärdigheten i grundskolorna, så det är klart att det är intressant att få till en diskussion kring det, säger Anders Käll.

Dialogmötena är tänkta att ge erfarenhetsutbyte, möjligheter till diskussion och samarbete mellan huvudmännen men även med Skolverket. Vilka­ huvudmän som ska gå på de tre eller fyra dialogmötena ska diskuteras.

– Vi kommer bolla med kommunchefen hur vi ska göra laguppställningen när inbjudan kommer. Vi vet ju inte när det blir förutom att det blir i början av 2015, säger Anders Käll.

Dick Kardell
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.