Stulen hund och stulen bil återfanns i Norrhult

Det blev ett glatt återseende på Byvägen i Norrhult idag på förmiddagen när taxen Mysak återförenades med sin ägare Jonas Olsson från Älmhult.
– Det här är helt otroligt, det kunde inte bli bättre.
Uppvidinge • Publicerad 2 juni 2010
Taxen Mysak såg nöjd ut när husse Jonas Olsson tog upp honom på axeln. I bakgrunden Valter Melkersson som tillsammans med Gunvor Winsth tog hand om honom.
Taxen Mysak såg nöjd ut när husse Jonas Olsson tog upp honom på axeln. I bakgrunden Valter Melkersson som tillsammans med Gunvor Winsth tog hand om honom.Foto: Stewe Jonsson
I köket hos Gunvor Winsth i Norrhult blev det ett glatt återseende mellan taxen Mysak och ägaren Jonas Olsson.
I köket hos Gunvor Winsth i Norrhult blev det ett glatt återseende mellan taxen Mysak och ägaren Jonas Olsson.Foto: Stewe Jonsson

Historien med den stulna bilen med ägarens två hundar i fick ett lyckligt slut. Idag återfanns den andra hunden i Norrhult. Där hittade ägaren också sin bil.

Det var igår eftermiddag Jonas Olsson fick sin bil stulen i centrala Älmhult. Han hade lämnat bilen med nycklarna i för ett kort ärende i en affär och när han kom ut var bilen borta. Borta var också hans två jakthundar, jämthunden Busen och taxen Mysak. Senare på kvällen återfanns den ena av hundarna i skogen mellan Furuby och Lenhovda, där en jägare hade tagit hand om den och ringt polisen. Men av den andra hunden fanns inga spår.

– Jag har varit så orolig. Vi har kört runt på småvägar och letat hela natten, med fem bilar, berättar Jonas Olsson.

Men idag på förmiddagen kunde han hämta den 13-åriga taxen hos Gunvor Winsth på Byvägen i Norrhult. Hon berättade att en god vän till familjen, Valter Melkerson, hade observerat hunden i norra delen av samhället. Den stod vid dörren till grannhuset och ville komma in. Valter Melkersson hade läst om stölden i tidningen på morgonen och trodde att det kunde vara den saknade hunden.

– Han tog hand om den och kom till oss. Vi försökte läsa siffrorna från märkningen i örat och ringde sedan till radion, som kontaktade ägaren.

Vid lunchtid kom Jonas Olsson till Norrhult och kunde direkt konstatera att det var hans Mysak. Och naturligtvis blev det ett glatt återseende.

– Det är helt otroligt med alla som har ställt upp, jag är så tacksam. Man blir tårögd.

Resan till Norrhult gav honom också bilen tillbaka, för den hade tjuven lämnat i samhället.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.