Synpunkter på linbana bemöts

Många synpunkter och frågor har kommit in från boende i området där den 1,5 kilometer långa linbanan är tänkt att placeras. Bolagets ägare har nu fått besvara yttrandena.
Uppvidinge • Publicerad 4 september 2012

Både fast boende och fritidsboende har haft synpunkter på bolaget Little Rock Lakes placering av linbanan norr om Klavreström och det förhandsbesked för bygglov som kommunerna ska ta ställning till.

Påverkan på fritidsfiske, fågelliv, störande ljud, ökad trafik, sjunkande fastighetspriser är några av de farhågor som grannar har hört av sig om.

Uppvidinge fågelklubb har föreslagit en fågelinventering och detta har bolaget lovat genomföra. Att ljud uppstår från besökare och från anläggningen är omöjligt att komma ifrån men att anläggningen skulle kunna vara inom höravstånd till ett naturreservat 1,7 kilometer bort är uteslutet, anser bolaget. Att det kan förekomma rop eller skrik från åkare kan inte uteslutas men guider vid anläggningen kommer att informera åkare om att undvika detta.

För att öka trafiksäkerheten tänker bolaget föreslå vägföreningen att minska hastigheten på en del av vägsträckningen från 70 till 30 kilometer i timmen.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.