Annons

Valdebatt utan Landsbygdspartiet

Varför är vi inte välkomna att debattera? Det frågar sig det nybildade Landsbygdspartiet i Uppvidinge, som inte är inbjudet till valdebatten på torsdag kväll i Åseda.
Uppvidinge • Publicerad 2 september 2014

– Är det demokratiskt att stänga ute nybildade partier från debatt? undrar Lennart Lundahl som är förstanamn på Landsbygdspartiets lista i Uppvidinge.

Bakgrunden till missnöjet är en partiledardebatt som anordnas mellan partierna i kommunfullmäktige i Folkets hus i Åseda som Landsbygdspartiet inte får vara med i.

Annons

Lennart Lundahl tycker att han representerar ett parti vars program gäller kommunens framtid och hänvisar till att det i kommunens budget för 2014 – 2016 står att den största framtidsfrågan är vindkraftsutbyggnaden i kommunen. Varför vågar man inte bjuda in Landsbygdspartiet? undrar han.

Enligt Åke Carlson, kommunalråd (C) är det partierna själva som arrangerar debatten.

– Det är de partier som i dag finns representerade i kommunfullmäktige, förklarar han. Så har vi också gjort i tidigare valdebatter, Sverigedemokraterna var till exempel inte med innan de kom in i fullmäktige.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons