Nyheter

Tolv döda i skottdrama i norra England

Polisen i norra England jagade på onsdagen en mördare som skjutit ihjäl flera personer i West Cumbria. Skottdramat har krävt tolv liv, uppger polisen enligt Reuters.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2010

Folk i området varnades för att gå ut, medan mördarjakten pågick i det natursköna Lake District, där den ensamme och beväpnade mannen skjutit ihjäl flera människor i mindre samhällen.

Larmen om skottlossning kom från inte mindre än elva olika platser, bland dem kuststäderna Whitehaven, Seascale och Coniston. Första larmet kom från Whitehaven på förmiddagen.

Den efterspanade var en 52-årig taxichaufför – enligt arbetskamrater känd som en stillsam och tillbakadragen person.

Några timmar efter jaktens början meddelade polisen att man hittat den jagade mannen död.

Premiärminister David Cameron uppgav i samband med ett framträdande i parlamentets underhus att minst fem människor hade dött. Nyhetsbyrån Reuters rapporterade senare att dramat krävt fem liv förutom gärningsmannens. De senaste uppgifterna, som kom vid 18-tiden, från polisen är dock att mannen skjutit ihjäl tolv personer, innan han till slut uppenbarligen vände vapnet mot sig själv och tog sitt eget liv.

I det lantliga grevskapet Cumbria i nordvästra England, som gränsar till Skottland och ligger vid Irländska sjön, bor omkring en halv miljon människor. Det finns också gott om turister vid sjöarna i Lake District.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.