19-åring anhållen för sexövergrepp

En 19-årig man sitter anhållen misstänkt för sexövergrepp mot flera kvinnor. Han lärde känna offren i samband med sina studier i Växjö kommun.
Växjö • Publicerad 4 januari 2013

– Den misstänkte förnekar brott. Åklagaren har ännu inte tagit ställning till om han ska begäras häktad, säger Robert Loeffel, Kronobergspolisens informationschef.

Den anhållne 19-åringen är bosatt i Lessebo och sexbrotten ska enligt anmälningarna ha skett vid skilda tillfällen under hösten. Det handlar om våldtäkt mot en kvinna och sexuella ofredanden mot tre andra kvinnor.

Mannen och samtliga drabbade kvinnor, som är i 20-årsåldern, studerar på samma ställe. Den utpekade mannen är tidigare ostraffad. Polisens utredare har hållit flera förhör med mannen. Utredningen fortsätter under helgen då bland annat vittnen ska förhöras. Växjö tingsrätt har utsett advokat Claes-Göran Swenneby till 19-åringens offentlige försvarare.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.