Annons

30-åring åtalas för våldtäkt i Växjö

En ung kvinna som skulle köpa en biljett vid resecentrum i Växjö blev attackerad av en för henne helt okänd man. Nu åtalas en 30-årig man för våldtäkt.
Växjö • Publicerad 3 oktober 2017
Foto: Lena Gunnarsson

Smålandsposten har tidigare berättat om den misstänkta överfallsvåldtäkten som inträffade tidigt på morgonen lördagen den 19 augusti i år.

En ung kvinna blev vid sextiden på morgonen avsläppt vid järnvägsstationen i Växjö och gick in på resecentrum för att köpa en tågbiljett.

Annons

Där blev hon attackerad av en för henne helt okänd man som enligt åklagaren ”tog tag i hennes lår och förde in flera fingrar i hennes underliv, vilket orsakat smärta”.

Den utsatta kvinnan lyckades larma polisen som en kort stund senare kunde gripa en 30-årig man i närheten av brottsplatsen. Han anhölls och har därefter suttit häktad misstänkt för våldtäkt.

Åklagaren hävdar i sin stämningsansökan att 30-åringen ”med våld har tvingat XX att tåla en sexuell handling jämförlig med samlag”.

Vid den kommande rättegången i Växjö tingsrätt ska åklagaren kalla två vittnen som kvinnan hade kontakt med kort efter händelsen och både kvinnan och 30-åringen ska ha fångats av övervakningskameror i samband med brottet.

Åklagaren yrkar att 30-åringen – som har nekat till brott – vid en fällande dom ska utvisas ur Sverige och förbjudas att återvända under tio års tid.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons