76 flyg till och från Växjö ställs in

Flygbolaget BRA ställer in 1 300 avgångar till följd av coronaviruspandemin, som gjort att bokningarna har rasat.
På flyglinjen mellan Småland Airport i Växjö och Bromma flygplats ställs 76 avgångar in.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Växjö • Publicerad 14 mars 2020 • Uppdaterad 23 mars 2020
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Flygbolaget BRA, med en 30-procentig marknadsandel av det svenska inrikesflyget, pressas hårt av lägre efterfrågan på flygresor på grund av coronaoro.

Nu meddelar BRA att man man tar till ett akut åtgärdspaket som kommer att påverka många tusen passagerare. Bolaget ställer in 1 300 flygavgångar fram till den 3 maj.

– Vi står inför den absolut mest utmanande tiden för den svenska flygbranschen och för BRA som bolag någonsin. Det vi nu gör är inget vi vill göra, men den extraordinära situationen med ett extremt tapp av antal bokningar kräver extraordinära aktiviteter, säger BRA:s vd Geir Stormoken i en kommentar.

BRA ställer in de minst bokade avgångarna, vilket mellan 23 mars och 3 maj främst innebär mitt-på-dagen-avgångar och utvalda, sena kvällsavgångar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Mellan Småland Airport i Växjö och Bromma flygplats ställer BRA in 76 avgångar från den 23 mars till den 3 maj.

– De senaste veckornas dramatiska passagerarutveckling och kommande ekonomiska utmaningar saknar historiskt motstycke i flyg- och resebranschen, säger Geir Stormorken som verkat inom flyget i över 30 år.

BRA ska dessutom pausa all servering ombord för att minimera risken för smittspridning.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.