Annons

Åtal för tjuv som tejpades fast efter inbrottsförsöket

Inbrottstjuven som greps på bar gärning på Gamla Teleborgsvägen i Växjö åtalas nu för försök till grov stöld, olaga hot och narkotikabrott.
Två fastighetsskötare grep mannen och band honom med silvertejp tills polisen kom.
Växjö • Publicerad 19 februari 2014
25-åringen bröt med sin kofot både på den här dörren och på ett fönster till marklägenheten på Teleborg.Foto: PolisenFoto: 

– Jag har tänkt att lägga ner allt det kriminella så jag förstår inte vad jag höll på med, sa mannen i polisförhör dagen efter händelsen och erkände försök till grov stöld.

Det var den 9 december som inbrottstjuven upptäcktes då han försökte bryta sig in i en lägenhet. När mannen, utrustad med en kofot, insåg att han var upptäckt försökte han fly från platsen.

Annons

De båda fastighetsskötarna tog snabbt upp jakten och brottade ned mannen som uppges ha varit aggressiv. Tjuven bands till händer och fötter med silvertejp för att han inte skulle kunna lämna platsen.

När polisen kom plockades silvertejpen bort och mannen belades istället med handfängsel.

De rådiga fastighetsskötarna har i förhör sagt att 25-åringen, under tiden de väntade på polisen, hotade att skjuta dem. Innan dess påstås mannen ha erbjudit sina övermän pengar för att släppa honom, men det är uppgifter som 25-åringen helt tillbakavisat.

Fallet väckte uppmärksamhet eftersom det var fastighetsskötare som grep inbrottstjuven. Men även eftersom åklagaren släppte mannen mindre än ett dygn efter brottet – trots att 25-åringen var villkorligt frigiven.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons