Åtta fordon i masskollision

En lastbil som började brinna orsakade en masskollison på väg 25 tidigt på onsdagsmorgonen. Det var vid sju tiden som en lastbil av okänd anledning fick stopp och började brinna på väg 25 mellan Växjö och Alvesta i höjd med avfarten mot Långstorp.
Växjö • Publicerad 9 januari 2013
Foto: Carl Carlert

Rökutvecklingen blev kraftig och eftersom det dessutom var dimmigt var sikten vid platsen mycket dålig. Polisen tror därför att de sju andra bilar som var inblandade i olyckan helt enkelt inte såg lastbilen vid vägkanten och därför körde in i den och varandra.

– En av förarna beskrev det som att det blev kolsvart. Det blev en kö-kollision helt enkelt eftersom folk är dåliga på att hålla avstånden. Totalt åtta fordon var inblandade, berättar Carina Berggren inre befäl vid Växjöpolisen.

Ingen förare misstänks dock i nuläget för något trafikbrott i samband med olyckan. En person klämdes fast vid olyckan men enligt Landstinget Kronoberg skadades bara två personer vid olyckan. De två förarna uppges fått lindriga skador.

Vägen stängdes helt i båda riktningar i ungefär en och en halv timme efter olyckan men öppnades för trafik igen strax före klockan nio.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.