Annons
Nyheter

Kraftig brand i toffelfabrik

Vid halv sjutiden på onsdagskvällen fick SOS in ett larm om en brand på Berghems industriområde i Ljungby.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ljungby • Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 16 april 2020
Det brinner i en fabrik i Ljungby.
Det brinner i en fabrik i Ljungby.Foto: Carl Carlert

Det var en träindustri där man tillverkar bottnar till tofflor som brann.

– Vi håller på att jobba med branden, både med inre och yttre släckning. Vi har haft en kraftig brand i byggnaden, säger Carl Håkansson, räddningschef på Ljungby räddningstjänst vid halv tiotiden på onsdagskvällen.

Annons

Det är än så länge oklart hur branden startade. Vid sjutiden på onsdagskvällen var åtta styrkor på plats för att släcka branden. Räddningsstyrkorna kom från Ljungby, Markaryd, Lidhult och Strömsnäsbruk och när Smålandsposten pratade med SOS Händelsecentrum var ytterligare tre styrkor på väg till platsen. Vid halv tiotiden var 15 personer kvar från Ljungby och Lidhults räddningstjänst.

– Vi blir kvar här några timmar till. En del av byggnaden är totalskadad och en annan del håller vi på att kontrollera, så den inte sprider sig i byggnaden. Vissa delar går att rädda, andra är totalförstörda men vi har goda chanser till att få det under kontroll i alla fall, säger Carl Håkansson.

En ambulans var inledningsvis på plats vid olycksplatsen, men det finns inga indikationer på att någon ska vara skadad i samband med branden. Även polis var på plats.

Uppdatering klockan 00.45: En styrka från räddningstjänsten är då kvar och arbetar med eftersläckning och bevakning. Personalen kommer att göra det ytterligare några timmar under natten.

Man ska ha kunnat rädda produktionsdelen medan bland annat ett varulager har förstörts. Brandorsaken är fortfarande oklar. Polisen har ingen misstanke om brott.

– Delar av byggnaden är totalskadade men målet med att minska spridningen så mycket som möjligt har vi uppnått. Vi har kunnat rädda delar av byggnaden, säger räddningschefen Carl Håkansson till tidningen Smålänningen på nätet.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons