Bäst barnsjukvård i Kronoberg

Kronoberg har Sveriges bästa resultat i nationella patientenkätens mätning av barnsjukvården.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2011

I våras genomfördes för första gången en nationell patientenkät inom barnsjukvården. Från barn och ungdomsmedicinska kliniken deltog akutsjukvård, öppenvård och slutenvård i mätningen tillsammans med 20 landsting. När resultatet sammanställts visar det sig att Landstinget Kronoberg placeras sig i topp.

– Resultatet är glädjande och vi är väldigt stolta. Medarbetarna på barn- och ungdomskliniken arbetar målmedvetet för att möta varje familj kompetent, lyhört och respektfullt. Patientenkäten har gett oss nya idéer och synpunkter för att bli ännu lite bättre på detta, säger verksamhetschef Anna Bärtås i ett pressmeddelande.

Kronoberg placerar sig genomgående över riksgenomsnittet i enkätens olika områden som bemötande, delaktighet, information, tillgänglighet, förtroende och upplevd nytta.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.