GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Biskopen om böneutrop: ”Välkomnar ansökan”

Växjö • Publicerad 12 februari 2018

Åsikterna går isär bland politikerna om nyheten att stiftelsen Växjös muslimer vill ha böneutrop från moskén på Försommarvägen i Växjö. Nu uttalar sig biskopen Fredrik Modéus om frågan:

”Det är naturligt i ett mångkulturellt och mångreligiöst samhälle att olika traditioner och religioner hörs, syns och samverkar för det goda samhället”, skriver han på Facebook och fortsätter:

”En av Växjö stifts framtidsbilder lyder: ‘I Växjö stift möter vi människor med annan tro respektfullt.’ Jag välkomnar därför ansökan om böneutrop och hoppas att höra såväl kyrkklockor som böneutrop i vår stad.”

Ulf ÖsterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.