Annons

Brister i dokumentation vid djurtransporter

En transportör saknade tillstånd att frakta djur, dokumentation saknades vid flera transporter. Det visar djurskyddshandläggarnas kontroll i länet.
Växjö • Publicerad 29 oktober 2012

För två veckor sedan inleddes en landsomfattande kontroll av djurtransporter, lastning och lossning av djur. I länet har djurskyddshandläggare Anna Kanstrup och hennes kollegor på Länsstyrelsen bland annat besökt en kycklinguppfödare i Tingsryd.

– Det såg väldigt bra ut vid lastningen och alla papper stämde, säger Anna Kanstrup.

Annons

Vid två tillfällen har de besökt Ellos slakteri i Lammhult och lossning av djur.

– Hanteringen av djuren var väldigt lugn och bra, inga djur var heller halta. Däremot saknades i vissa fall tillstånd som ska finnas i bilarna. De fanns i pärmar på kontoren, säger Anna Kanstrup.

Att det fanns brister i dokumentation var väntat. Någon bil fick anmärkning på renligheten och att det saknades strö. I nästa vecka ska djurskyddsinspektörerna besöka tre, fyra gårdar i länet och kontrollera lastning av djur. Ett av målen med kampanjen är att se till att kontroller och bedömningar blir likvärdiga i landet.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons