Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brons till länet i Kock-NM

En inte helt nöjd Emma Erlandsson, från Växjö, tog brons i Nordiska kockmästerskapen i Bergen.
– Nej, man vill ju alltid vinna och det kan alltid gå bättre, kommenterar hon medaljen.
Foto: 

Debuten i internationella tävlingssammanhang är avklarad. Det blev brons i Nordiska kockmästerskapen där en trerättersmeny till 12 personer skulle färdigställas på sex timmar. Tufft men lärorikt, menar hon.

– Det strulade lite med frysarna och jag planerade lite fel, så min dessert smälte lite men alla gör misstag och det är alltid speciellt att tävla internationellt.

I det totala sammandraget slutade hon nu sjua (senior+junior) och hade någon senior bakom sig. Hon känner sig stärkt av helgens resultat och siktar vidare.

– Jag har tävlat internationellt på skolnivå tidigare men det här är mycket större konkurrens. Det ger bra rutin inför Yrkes-OS i höst som jag ska vara med i.

Seniorklassen vanns av Martin Sveian Norge före Klas Lindberg som arbetar i Hägersten men kommer från Åseda.

Läs mer