Brutalt knivrån förbryllar – nu söker polisen vittnen

Polisen har ännu ingen misstänkt för helgens brutala överfall som inträffade på Vintervägen i Växjö. Det var då som två unga män från Grimslöv knivskars och rånades.
Nu hoppas polisen på att vittnen till överfallet ska träda fram.
Växjö • Publicerad 1 februari 2011
Tydliga blodspår finns kvar på platsen där två män rånades under natten till lördagen. Polisens utredare Peter Kennfors och förundersökningsledare Marcus Gustavson söker nu vittnen. Foto: Per-Erik Sandebäck
Tydliga blodspår finns kvar på platsen där två män rånades under natten till lördagen. Polisens utredare Peter Kennfors och förundersökningsledare Marcus Gustavson söker nu vittnen. Foto: Per-Erik SandebäckFoto: Per-Erik Sandebäck

-Vi har genomfört en viss dörrknackning i området. Hittills har vi inte en enda vittnesuppgift men det bör ha rört sig folk i området som gjort iakttagelser, säger förundersökningsledare Marcus Gustavsson vid Kronobergspolisen.

Överfallet inträffade på Vintervägen, strax intill ingången till Folkets ark, någon gång mellan klockan 01–01.30 under natten till lördagen.

Två män i 20-årsåldern, boende i Grimslöv, hade en stund tidigare lämnat av en bekant i närheten och satt i sin bil när de attackerades.

-nledningsvis var det två personer som attackerade dem men det anslöt ytterligare personer. Exakt hur många vet vi inte, säger Marcus Gustavsson.

Överfallet var oerhört brutalt. De båda drabbade knivskars och det utdelades även slag med batong och en flaska. Bytet blev en mobiltelefon.

-Båda har omfattande knivskador och svullnader på kroppen. Det här kunde ha slutat riktigt illa. Efter överfallet försvann gärningsmännen på cykelbanan i riktning mot Dalbo.

-Målsägarna har lämnat en detaljerad berättelse om händelseförloppet och vi har hittat föremål på platsen som tagits in för teknisk undersökning.

På brottsplatsen finns tydliga blodspår och polisen har förgäves kontaktat närboende.

-Signalementen på gärningsmännen är vaga och hittills har vi bara målsägarnas uppgifter att arbeta med.

De båda drabbade har inte kunnat lämna någon tänkbar orsak till överfallet utan tror att det var en ren tillfällighet.

–?Det har antytts att gärningsmännen kan ha varit ute efter mer värdesaker än mobiltelefonen. Men de fick inte med sig mer.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.