Centrumchefer klara

Sju av nio chefer i landstingets nya centrumorganisation är klara, ledare som ska tillföra medicinsk specialistkompetens till administrationen och sitta med i landstingsledningen. Mer än hälften kommer från Kronoberg.
Växjö • Publicerad 8 maj 2010

Utifrån kommer hittills endast Annika Hull Laine som blir centrumchef för barn och kvinnocentrum, hon lämnar jobbet som länschef för akutsjukvården i Västerbottens läns landsting.

Kajsa-Mia Holgers blir centrumchef för kirurgicentrum, hon är disputerad specialistläkare inom öron-, näsa- och halssjukdomar och kommer närmast från professorstiteln och jobbet som chef för Forskning-, utvecklings- och utbildningsavdelningen inom landstinget i Halland. Det jobbet lämnade hon i början av januari efter en turbulent tid med stora omorganisationer.

Kända sedan tidigare är Ewa Alterborg som idag är primärvårdschef inom landstinget, hon blir den nya centrumchefen för primärvårds och rehabcentrum. Jörgen Tagesson är idag klinikchef för länets sammanhållna akutklinik men blir ny chef för akutcentrum. Lennart Månsson tar hand om medicinskt servicecentrum och jobbade senast som verksamhetschef för medicin teknik i Ljungby.

Att Annika Kahlmeter blir chef för tandvårdscentrum och Petra Larsson för servicecentrum är klart sedan tidigare.

Till medicincentrum och psykiatricentrum har inte rekryteringsarbetet lyckats ännu.

– Det ska vara klart innan den sista juni men vi får återkomma med besked, säger Ingrid Persson, landstingets informationsdirektör.

Till de två posterna och tills Annika Hull Laine tillträder i slutet på augusti kommer tillförordnade chefer att gå in.

Jens Matsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.