Annons

Chockartat besked för rektorn

Judit Béres Lagerquist blev chockad över beskedet att hon skulle sluta som rektor på Arabyskolan.
Växjö • Publicerad 25 oktober 2012

– Jag kallades till ett samtal som jag trodde handlade om vårt läsprojekt. Istället fick jag i stället veta att jag inte skulle vara rektor, säger Judit Bérez Lagerquist.

Enligt Judit Béres Lagerquist hade hon inte fått någon förvarning att hon inte var önskvärd som rektor. Tvärtom hade hon känt stöd från förvaltningschefen.

Annons

– Jag skulle vilja se grunderna till beslutet att jag ska sluta. Samarbetsproblemen fanns på skolan när jag började. Det jag gjorde var att lyfta fram dem för att lösa dem, säger hon.

– Jag har gjort allt jag är skyldig att göra och upplevt stöd från de flesta på skolan. De sa till mig, när jag fick beskedet, att de inte tror att jag kan få ihop gruppen. Jag sa, "snälla, vi måste ha en dialog om detta".

Nu är hon hemma med lön och förhandlingar pågår om vad det ska kosta att köpa ut henne.

– Jag har tackat nej till en årslön. Rent moraliskt skulle jag vilja processa. Men det är en lång process och jag vill gå vidare i livet, säger hon.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons